Trening in testiranje

Priprava na tekmovanje, rekreacija, boljša kondicija, boljša tehnika vožnje, izguba kilogramov – zmerno in dolgoročno.”

Ciklofit poskrbi za sistematičen način vadbe v manjših skupinah. Po začetnem svetovanju se opravi test pripravljenosti, ki pokaže vaše prednosti in slabosti. S treningom dvigujemo moč vseh mišičnih skupin potrebnih na kolesu. Izboljšamo maščobno, aerobno, anaerobno kapaciteto ter učinkovitost. S svetovanjem med treningi rešujemo morebitne težave.

Z vztrajnostjo in pravim pristopom zmore prav vsak. Potrebni pa so realni cilji. Vsak dosežen cilj, pa naj bo še tako majhen, vas pripelje k naslednjemu, in ta k naslednjemu. Vse do cilja. Skupaj lahko premagamo vse ovire.

Storitve

Svetovanje

Svetovanje se opravi pred začetkom programa vadbe. Pogovorimo se o ciljih, vaši pretekli vadbi, morebitnih zdravstvenih težavah in metodah dela.

Testiranje

Testiranje je pomembno za določitev začetnega stanja pripravljenosti. Opravi se pred začetkom sistematičnega izvajanja vadbe z vašim kolesom (cestno ali gorsko ali trekking) na trenžerju in traja približno dve uri. Sestavljen je iz stopenjskega in kontinuiranega testa. Najbolj pomembna podatka sta dosežena moč ter način gibanja srčnega utripa. Na podlagi testa se pripravi vizija vadbe in program treninga, določijo se cone, kjer se izvaja vadba. Za spremljanje napredka je potrebno test ponoviti na vsakih 8 do 10 tednov.

Trening

Individualni oziroma Ena na ena

Trening prilagojen izključno vam, ki prinaša najhitrejši napredek.

Trening v manjših skupinah

Trening se pozimi izvaja na trenažerjih na lastnem kolesu, poleti pa v naravi.

 • Zimski trening (skupina 2 do 5 vadečih):
  • Trajanje: od 60 do 90min oz po dogovoru
  • Način vadbe in obremenitev je prilagojena posamezniku
  • Potrebna oprema: lastno kolo, merilec srčnega utripa (priporočam Garmin) kolesarski čevlji, kolesarke hlače in majica, plastenka s tekočino, brisača
 • Trening v naravi (skupina 2 do 6 vadečih):
   • Izvaja se v okolici Ljubljane oziroma po dogovoru
   • Trajanje: od 120 do 180 min oziroma po dogovoru
   • Skupine so sestavljene homogeno, obremenitve določeni vaj so prilagojene posamezniku
   • Potrebna oprema: lastno kolo, merilec srčnega utripa (priporočam Garmin) kolesarski čevlji, kolesarke hlače in majica, čelada, plastenka s tekočino, energijske ploščice
 • Priprava mesečnega načrta treninga
  Na podlagi vaših želja oziroma ciljev pripravimo  mesečni načrt treninga ter skupaj spremljamo izvedbo. Po potrebi ga sprotno prilagajamo vašemu počutju in napredku. Potrebno pa se je zavedati, da je trening “živa stvar” in ne le program na papirju. Ker telo ne odreagira vedno enako, so potrebne občasne spremembe in manjši popravki, ki jih sprotno usklajujemo. Po 8 do 10 tednih se opravi ponovno testiranje.